У Зеленського назвали орієнтовні терміни нової зустрічі лідерів нормандського формату
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали орієнтовні терміни нової зустрічі лідерів нормандського формату

У Зеленського назвали орієнтовні терміни нової зустрічі лідерів нормандського формату
Джерело:  online.ua

Останні переговори “нормандської четвірки” на рівні лідерів країн відбулися у грудні 2019 року. З того часу російська сторона неодноразово звинувачувала Київ у невиконанні домовленостей, а українська — за підтримки Німеччини й Франції — доводить досягнення за період з моменту переговорів. Поки у Кремлі відкрито відкидають ймовірність організації нового контакту, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук оголошує про підготовку такої зустрічі вже на квітень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Наразі триває велика робота на рівні політичних радників, де бере участь (Андрій) Єрмак, і, відповідно, (Дмитро) Козак — радник Путіна, та інші. Вони якраз і вирішують це головне питання про проведення зустрічі на найвищому рівні. Планується поки що, напевно, на квітень”, - пояснив Кравчук.

За його словами, реально говорити про зустріч на рівні лідерів навесні ще дуже рано. Позиція російської сторони з цього приводу коливається від однієї до іншої крайності, передбачити її важко.

“Як воно буде насправді, сказати важко, тому що передбачити діяльність або позицію Росії дуже важко. Вона змінюється буквально щодня”, - звернув увагу голова української делегації.

Нагадаємо, на попередній зустрічі наприкінці 2019 року президенти Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон і канцлерка Ангела Меркель узгодили низку питань, які необхідно виконати найближчим часом. Якщо це станеться, нові переговори мали б організувати у квітні 2020 року. Утім, цього не сталося досі.

Як повідомляв ONLINE.UA, член команди українського лідера Володимира Зеленського та міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вирішив пояснити, чому ситуація на Сході України з початку поточного року значно загострилася.

Він зазначив, що це відбувається через те, що очільник Кремля Володимир Путін знову підіймає ставки. За словами політика, Росія намагається розповісти міжнародній спільноті, що вона так званий посередник, а не сторона збройного конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?