У Зеленського назвали претендента на заміну Разумкова
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали претендента на заміну Разумкова

У Зеленського назвали претендента на заміну Разумкова
Джерело:  online.ua

Наразі перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук залишається основним і найбільш ймовірним кандидатом на зайняття посади спікера парламенту. Інформація про це надійшла зі середини партії - анонімні джерела поділилися даними про кандидатуру, яку розглядають для зайняття посади.

Джерело: Новое время

«Так, це правда. Стефанчука розглядаємо як основного [претендента]”, - пояснив співрозмовник ситуацію, що склалася навколо можливого зміщення з посади Дмитра Разумкова.

Зі свого боку, у коментарі журналістам 30 вересня Разумков висловив припущення, що "слугам" поставили завдання зібрати голоси за його відставку.

"Думаю, що просто була задача. Давид Георгійович (Арахамія – ред.) її виконав. Не знаю від кого. Думаю, це якесь колективне рішення".

Вищезгаданий анонім також прокоментував неодноразові заяви в українських ЗМІ про те, що на запланованому виїзному засіданні партії “Слуга народу” в Трускавці розглядатимуть також відставку Генпрокурора Ірини Венедиктової. Назвавши такий розвиток сценарію “занадто малоймовірним”, він, однак, констатував, що останнім часом Венедиктова помітно активізувалася в спілкуванні з депутатами монобільшості.

«Запрошує на зустрічі і звітує за виконану роботу», - розповів депутат керівної ланки політсили Зеленського.

Передісторія звільнення Разумкова

Останні декілька тижнів дедалі активніше ширяться чутки про можливу відставку очільника українського парламенту Дмитра Разумкова. Представники політичної сили Володимира Зеленського "Слуга народу" якийсь час називали це маніпуляцією.

Декілька днів тому голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко анонсував, що на збори парламентської фракції в Трускавці, що мають відбутися з 2 по 5 жовтня, запросять керівників Офісу генпрокурора і Служби безпеки України, а також представників Кабінету міністрів та Офісу президента. Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова партія на збори у Трускавець не запросила.

Сьогодні глава фракції Давид Арахамія звернувся до голови Верховної Ради за підписними листами, з яких починається процедура звільнення спікера.

Для зміщення Разумкова з посади потрібно зібрати 150 підписів. Потім питання про кадрову заміну спікера повинне з'явиться на порядку денному засідання ВР.

Читайте також:

  • У Раді відповіли, чи обговорюється відставка Разумкова.

  • Разумков публічно висварив Трухіна після скандальної ДТП.

  • Разумков натякнув на примусові відставки у Кабміні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?