У Зеленського несподівано заявили про новий план щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського несподівано заявили про новий план щодо Донбасу

У Зеленського несподівано заявили про новий план щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та міністр тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков провів перемовини з міністром у справах ветеранів Хорватії Томо Медведом. Після зустрічі український політик неочікувано для всіх заявив, що хорватський досвід безпечної реінтеграції може стати базою для українського плану. Проте, за словами Резнікова, модель в України має бути власна. Під час переговорів представники України та Хорватії у Загребі детально обговорили безпечну реінтеграцію Донбасу. Хорватія вирішила поділитися з офіційним Києвом власним досвідом відновлення суверенітету держави. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства тимчасово окупованих територій України.

"Одним із найважчих викликів було пояснити людям, які жили в окупації, що вони не окрема країна, пояснити, що війна завершена, займатися питаннями реабілітації, в тому числі психологічної", - наголосив Томо Медвед.

Хорватський політик звернув увагу на те, що складовими безпечної реінтеграції є демілітарізація, запровадження перехідного періоду, поновлення майнових прав та соціально-гуманітарна політика. Також він нагадав про встановлення державного устрою на всіх територіях та примиренні між населенням. Окрім того, конче важливим є запровадження інформаційного суверенітету та правильної інформполітики.

"Хорватський міністр наголосив на необхідності прийняти закони про відповідальність та амністію. Все для того, аби притягнути до відповідальності тих, хто вчиняв воєнні злочини", - йдеться в повідомленні.

Після цього Олексій Резніков закликав колег із Хорватії допомогти офіційному Києву написати засади державної політики перехідного правосуддя.

"Реінтеграція – це про людей, а не тільки про території. У нас 420 тисяч учасників бойових дій. Через війну у той чи інший спосіб пройшли понад 1,5 мільйона наших громадян. Мир – це питання номер один для України, але точно не мир будь-якою ціною", - наголосив член команди Зеленського.

Нагадаємо, нещодавно радник президента України з економічних питань Олег Устенко попередив, що на відновлення окупованої частини Донбасу потрібно приблизно 10 мільярдів доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак здивував українців новою неочікуваною заявою про Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?