У Зеленського оголосили кроки для боротьби з контрабандою
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оголосили кроки для боротьби з контрабандою

У Зеленського оголосили кроки для боротьби з контрабандою

Головним кроком для зупинення контрабандистів на українському кордоні є перезавантаження кадрового складу митниці. З такою заявою виступив замголови Офісу президента Олексій Гончарук, повіомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, ніхто зараз не може володіти точною інформацією стосовно обсягів контрабанди. Орієнтовно відомо, що цей показник може сягати багатьох мільярдів доларів.

Посадовець наголосив, що зловмисники злякалися сигнала президента Володимира Зеленського. Нещодавно були отримані повідомлення про різке зниження випадків контрабанди.

Далі, як він уточнив, потрібні конкретні дії. Зокрема - оновлення кадрів митниці.

"Це головний фактор і перший крок, який потрібно зробити. Якщо на окремих митницях одна і та ж людина по десять років керує митницею, то можна скільки завгодно ставити експерименти по боротьбі з контрабандою і практикувати різні підходи, але в кінцевому результаті ці люди тебе переграють", - відмітив Гончарук.

Другим кроком повинно стати налагодження контактів з іноземними митницями для координації боротьби з контрабандою, а третім - подолання політичної корупції. Замголови ОП вважає, що розквіт контрабанди відбувся через те, що політики "годувалися" такими протиправними діями.

Слід нагадати, що Гончарук є зараз найбільш ймовірним кандидатом на посаду прем'єр-міністра України.

Як повідомляло ONLINE.UA, уряд Молдови звинуватив Київ у сприянні контрабандним потокам, що йдуть на користь невизнанного угруппування "ПМР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?