У Зеленського оцінили можливість компромісу України з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили можливість компромісу України з РФ

У Зеленського оцінили можливість компромісу України з РФ
Джерело:  online.ua

Нардеп від "Слуги народу" і глава комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко стверджує, що для завершення війни на Донбасі необхідна "активна дипломатія", що включає зниження дипломатичного напруження з Росією, передає ONLINE.UA.

"Зниження градуса дискусії в міжнародних організаціях, як компроміс з української сторони, цілком реалістичне рішення", - написав політик.

 На його думку, "активна дипломатія" - це механізм, який передбачає послаблення санкцій для РФ у разі виконання Кремлем низки умов. Окрім того, він повинен гарантувати посилення тиску на агресорів, якщо переговори будуть зірвані.

"Нам нескладно рекомендувати українським делегаціям не вживати термін "збройна агресія РФ проти України" в документах і проектах рішень. Зовсім нескладно. Як, втім, Росії нескладно повернути Україні всіх полонених, затримані військові судна, виконати рішення міжнародного суду про скасування рішення про заборону діяльності Меджлісу і допустити на територію Криму постійну моніторингову місію ОБСЄ. Ми ж готові до компромісів, - додав нардеп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вперше відреагував на ситуацію, яка виникла в Україні на тлі узгодження його формули по Донбасу. Він запевнив, що в цьому документі містяться пропозиції по тим же кроках, що і в Мінських угодах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?