У Зеленського оцінили можливість перезапуску нормандського формату
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили можливість перезапуску нормандського формату

У Зеленського оцінили можливість перезапуску нормандського формату
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звертає увагу на те, що наразі офіційний Київ не розглядає питання про зміну "Нормандського формату" переговорів по Донбасу.

Джерело: "РБК-Україна"

Кулеба наразі відкидає можливість перезапуску нормандського формату

Про зміну нормандського формату зараз не йдеться. Є трек американо-російський, двосторонній, вони на ньому спілкуються. Але щойно на цьому треку виникають питання, які, на думку Сполучених Штатів, неможливо обговорювати чи вирішувати без їхніх союзників, зокрема України, вони консультуються з ними, - наголосив український дипломат.

За словами очільника МЗС, наразі команда українського лідера Володимира Зеленського знаходиться у центрі всіх переговорних процесів, які ведуться між офіційними Вашингтоном та Москвою.

Україна скрізь, в буквальному сенсі. Україна є ключовою причиною появи цих документів, Україна присутня в усіх консультаціях, в усіх розмовах, які ведуть з Росією. І з Україною партнери діляться тим, про що вони говорять з Росією, координують з нами свої позиції, - підкреслив український дипломат.

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com/dmytro.kulebа)

До слова, він нагадав випадок, коли представниця Державного департаменту США Карен Донфрід перед поїздкою в Москву була в Києві.

З ким США першими обговорили зміст цих документів? З Україною. Це і є відповідь. І ми ж не просто слухаємо в цих розмовах, ми викладаємо свою позицію, і наголошуємо, що ось це, це і це заздалегідь "не злітає, - наголосив Дмитро Кулеба.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно глава держави Володимир Зеленський розказав про залучення команди Джо Байдена до перемовин щодо Донбасу та план з 10 пунктів, який він запропонував усім можливим сторонам переговорів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?