У Зеленського оцінили його бесіду з Байденом напередодні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили його бесіду з Байденом напередодні

У Зеленського оцінили його бесіду з Байденом напередодні
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України розмову Володимира Зеленського з його американським колегою Джо Байденом напередодні вважають змістовною.

Джерело: ОП

За словами керівника адміністрації на Банковій Андрія Єрмака, детальна координація на такому рівні говорить про близькі й партнерські відносини між державами.

“Проведення саме такої максимально конкретної та довірливої розмови напередодні великого європейського турне Президента США, що включатиме саміт НАТО та двосторонній саміт США – РФ, вказує на те, що Україна та Президент Володимир Зеленський забезпечують наших партнерів якісною експертизою щодо сучасних викликів та ризиків для безпеки в регіоні”, - наголосив Єрмак.

Він пояснив, особливу увагу обидва лідера приділили будівництву “Північного потоку-2”. Українська сторона бесіди однозначно оголосила - цей проєкт належить до геополітичних інструментів Кремля, якими той користується для підвищення свого впливу на європейському континенті.

Також Зеленський закликав до надання реального покрокового плану, необхідного для членства України в НАТО. Він не вперше торкається цієї теми, однак наразі здійснив це безпосередньо у бесіді з президентом США.

“Не може бути сумнівів у тому, що Україна за своїм ціннісним фундаментом є невід'ємною частиною Європи. Зараз, у новій ситуації у Європі, потрібен саме логістичний план вступу України до Альянсу у близькому майбутньому. НАТО для нашої держави – це спосіб максимального захисту”, - відзначалося під час телефонної розмови.

Українська сторона проінформувала Вашингтон про нещодавні ескалації на сході, їх причини й перебіг. Одночасно приділялася увага реформам в Україні, які дозволять говорити про викорінення корупції.

“Американська сторона розуміє, що ліквідація деструктивного консенсусу між олігархами та політиками в Україні викликає потужний спротив старих еліт. Але підтримка України Америкою в цій роботі буде максимальною”, - резюмував Єрмак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?