Держдеп США назвав головну перешкоду для вступу України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США назвав головну перешкоду для вступу України в ЄС

Держдеп США назвав головну перешкоду для вступу України в ЄС
Джерело:  online.ua

Головна перешкода для вступу України в Євросоюз криється в проросійських та олігархічних особах, які підривають антикорупційні реформи. У Держдепі США чекають від команди українського лідера Володимира Зеленського конкретних дій для їх покарання.

Джерело: Укрінформ

Виконуючий обов'язки помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер під час міжнародного форуму Democracy in Action: Zero Corruption Conference констатував, що в Україні намагаються підірвати всі реформи, які необхідні для євроінтеграції країни.

"Ми бачимо велику кількість шкідливих сил, які прагнуть підірвати реформи, не тільки керуючись власними інтересами, а й служачи певним політичним силам - це проросійські і олігархічні особи, які поширюють дезінформацію, намагаються впливати на інститути для прийняття рішень або сіяти безлад. Вони є головним викликом євроатлантичної інтеграції України ", - заявив представник Держдепу США.

Рікер підкреслив, що Вашингтон допомагає Україні боротися з цими шкідливими силами. Зокрема, він згадав введені Штатами санкції щодо "українського олігарха Ігора Коломойського, якому заборонили в'їжджати в США через його причетність до масштабної корупції".

"Ми вітаємо кроки українського уряду, зроблені в цьому році, щоб задіяти обмежувальні заходи проти корупціонерів. І ми відзначаємо роботу українського громадянського суспільства у виявленні корупції. Ми сподіваємося побачити такі дії українського уряду, в тому числі в суді, по залученню цих осіб до відповідальності в найближчі місяці і роки ", - озвучив очікування команди Байдена від Зеленського Рікер.

Він нагадав Зеленському, що боротьба з корупцією для України є не менш важлива, ніж боротьба з російською агресією. За словами Рікера, цю ж позицію озвучував офіційному Києву і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Чого чекають США від України

Представник американського Держдепу пояснив, що США бачать і оцінюють зусилля української влади у зміцненні реформ. Дипломат підкреслив, зокрема, децентралізаційні і земельні реформи, а також "кроки з модернізації прокурорської служби України".

"Ми очікуємо побачити наступні кроки, спрямовані на захист доброчесності і незалежності інститутів сектора правосуддя в Україні, забезпечення міжнародних стандартів прозорості та корпоративного управління, а також прийняття необхідного законодавства для реформування правоохоронних органів", - підкреслив Рікер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?