У Зеленського озвучили позицію щодо нового виборчого кодексу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського озвучили позицію щодо нового виборчого кодексу

У Зеленського озвучили позицію щодо нового виборчого кодексу
Джерело:  news.liga.net

Лідер партії «Слуга народу» та найймовірніший майбутній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков піддав сумніву, що президент підпише новий виборчий кодекс. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Лігу ».

За словами Разумкова, новий виборчий кодекс був прийнятий з порушенням закону, зміна правил виборів за тиждень до дня голосування – це «плювок в обличчя суспільству». Виступаючи на брифінгу перед журналістами глава партії «Слуга народу» прогнозує, що Володимир Зеленський накладе на цей документ вето, однак радить дочекатися реакції Офісу президента.

«Я вважаю, якщо закон приймається з порушенням закону – то щось не так у цій Верховній Раді», – сказав Разумков.

На думку політика, ніхто не заважав депутатам Ради приймати виборчий кодекс протягом попередніх п’яти років. Але це було вирішено зробити перед самими виборами.

«Я думаю, що коли закон про зміну виборчого законодавства приймається за тиждень до виборів – то це, вибачте, плювок в обличчя суспільству, і ніхто не заважав цього зробити протягом п’яти років», – зазначив він.

Також Разумков додав, що прийняття нового виборчого кодексу було однією з умов коаліційної угоди в попередньому парламенті.

Нагадаємо, що згідно останніх даних з ЦВК, «Слуга народу» має можливість сформувати однопартійну більшість, не вступаючи в коаліцію з іншими партіями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?