У Зеленського озвучили свою позицію щодо переведення годинників
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського озвучили свою позицію щодо переведення годинників

У Зеленського озвучили свою позицію щодо переведення годинників
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та перший заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук запевняє українців, що "перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на біоритми людини, а економічна доцільність переведення стрілок годинників не доведена". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  преслужбу  Верховної Ради.

Як відомо, в ніч із 27 на 28 березня стрілки годинників в нашій країні переведуть на годину вперед. Руслан Стефанчук плекає надію, що це останній рік, коли це буде відбуватися. Він також звернув увагу на те, що сезонний перехід на інший час негативно впливає на біоритми людини. Як відомо, саме віцеспікер є ініціатором законопроєкту "Про обчислення часу в Україні". Політик наголошує, що в ньому враховано вимоги Конституції України.

"У 18 столітті рішення переводити годинник було прийняте з метою економії свічок, у 21 столітті реалії життя істотно змінилися й говорити про якусь економію не доводиться", - зазначає Стефанчук.

Політик також назвав ще одну причину, яка полягає в необхідності встановити та закріпити на всій території України єдиний київський час.

"Варто розуміти одне: світає і смеркає, незалежно від законів, і ніхто не може на це вплинути. Ми запропонували залишити київський час, оскільки 95% території України перебуває в межах єдиного часового поясу — UTC+2. Тільки Луганська та частково Донецька та Харківська області, а також незначна частина Закарпатської області знаходяться в інших часових поясах. Часова відмінність між ними становить 68 хвилин. У результаті на Сході незадоволені літнім часом, бо світає там о 3-й годині ночі, а Захід — зимовим, через який о 9-й ранку все ще темно", - наголосив Стефанчук.

Як уже згадувалося раніше, український парламент проголосував в першому читанні, однак відправив на повторне доопрацювання законопроєкт, який передбачає скасування в нашій країні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський пообіцяв подвійну допомогу українцям на період нового локдауна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?