У Зеленського підтвердили зустріч у Саудівській Аравії щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Зеленського підтвердили зустріч у Саудівській Аравії щодо України

У Зеленського підтвердили зустріч у Саудівській Аравії щодо України
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України підтвердили, що в Саудівській Аравії відбудеться зустріч щодо «формули миру» Володимира Зеленського.

Джерело: керівник Офісу президента Андрій Єрмак

У Зеленського підтвердили зустріч у Саудівській Аравії щодо України

Він зазначив, що кожен пункт «формули миру» майже щотижня обговорюється в індивідуальному та груповому форматі з представниками понад 50 країн світу.

У процесі консультацій з усіма зацікавленими сторонами ми прагнемо врахувати думки та позиції, що не суперечать ключовим принципам міжнародного права та положенням Статуту ООН, — пояснив Єрмак.

За його словами, реалізація «формули миру» передбачає три етапи:

Зустрічі з послами, акредитованими в Україні, які присвячені докладному розгляду кожного з пунктів ініціативи.

Зустрічі радників із національної безпеки з метою пошуку оптимальних формулювань і механізмів імплементації українського мирного плану.

Узгодження «формули миру» на установчому глобальному саміті на рівні лідерів держав, який міг би відбутися до кінця 2023 року.

Єрмак пояснив, що перша зустріч радників із національної безпеки відбулася в Копенгагені, столиці Данії, у червні цього року. Наступна зустріч відбудеться в саудівському місті.

Що відомо про зустріч

Напередодні американська газета The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела повідомила, що Саудівська Аравія на початку серпня планує провести дводенні мирні перемовини щодо України.

Запрошення отримали представники 30 держав, серед них Китай, Бразилія та Індія.

За словами співрозмовників газети, перемовини покликані переконати країни Південної Америки, Африки та Південно-Східної Азії підтримати мирний план України, який передбачає припинення війни шляхом повернення українських території, які тимчасово окупувала Росія.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?