У Зеленського пообіцяли дешеві кредити під 12-13% річних вже наступного року
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського пообіцяли дешеві кредити під 12-13% річних вже наступного року

У Зеленського пообіцяли дешеві кредити під 12-13% річних вже наступного року
Джерело:  online.ua

Заступник глави Офісу президента Олексій Гончарук пообіцяв, що вже наступного року українці зможуть отримувати дешеві кредити під 12-13% у гривні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

Під час ділового сніданку з керівниками іноземних банків в Україні, який організував Форум міжнародних провідних фінансових установ (FLIFI), Гончарук зауважив, що це оптимістична оцінка, але все ж реальна. Також у планах чиновника є створення в українській банківській системі інструменту, який захищатиме інтереси кредиторів.

«Чому нам так важливо мати дешеве кредитування вже наступного року? Бо так фермер зможе просто піти в банк і отримати там кредит у гривні під 12-13%, йому буде значно легше працювати, розвиватися та бути конкурентоспроможним», – заявив Гончарук.

Чиновник додав, що впроваджувати дешеве кредитування можна за допомогою інструментів обмеження або стимулювання.

«Ми шукатимемо власну модель, яка надалі дозволить нам без обмежень це зробити», – пояснив заступник керівника Офісу Президента.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Гончарук уточнив, що під дешевими кредитами мається на увазі іпотека.

На сьогодні облікова ставка НБУ становить 17% річних. Якщо Гончарук у своїй заяві передбачає масове іпотечне кредитування, а це цільові програми для окремих груп населення, то тоді здешевлення кредитів має бути підкріплено суттєвим зниженням облікової ставки. З урахуванням того, що протягом найближчого року Україна має сплатити великі кошти за обслуговування державного боргу та ОВДП, подібна ідея справді виглядає дуже оптимістичною.

Нагадаємо, що кілька днів тому в Офісі президента розповіли, з чого хочуть почати велику приватизацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?