В Офісі президента розповіли, з чого хочуть почати велику приватизацію
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Офісі президента розповіли, з чого хочуть почати велику приватизацію

В Офісі президента розповіли, з чого хочуть почати велику приватизацію
Джерело:  Bloomberg

Заступник глави Офісу президента Олексій Гончарук заявив про плани розблокувати велику приватизацію після формування нового уряду. За його словами, така приватизація має розпочатися з продажу державних банків. Про це Гончарук розповів в інтерв’ю виданню Bloomberg, повідомляє ONLINE.UA.

Метою продажу банків для держави є залучення іноземного банківського капіталу.

«Банки повинні бути продані в першу чергу. Я хотів би, щоб в Україну зайшли 10 великих системних банків. Для цього нам потрібно продемонструвати економічне зростання, незалежність банківського регулятора – Національного банку – та налагодити роботу судової системи», – заявив заступник глави Офісу президента.

Гончарук також додав, що в ході великої приватизації держава збирається продати частки в «Укрзалізниці» та «Укрпошті».

Найбільшим державним банком на сьогоднішній день є «Приватбанк», націоналізований у 2017 році у Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Це єдиний український банк, який входить до 1000 найбільших банків світу. За підсумками 2018 року «Приватбанк», який очолює менеджмент, найнятий НБУ, отримав рекордний рівень прибутку в своїй історії – 11,67 млрд гривень.

Нагадаємо, що колишня очільниця НБУ Валерія Гонтарева нещодавно розповіла, що є головною метою колишнього співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?