У Зеленського пообіцяли "кращим" вчителям зарплату по $4000
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського пообіцяли "кращим" вчителям зарплату по $4000

У Зеленського пообіцяли "кращим" вчителям зарплату по $4000
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський хоче, щоб у вчителів майбутнього президентського університету, була зарплата не нижче 4 тисяч доларів або євро. Закликає встановити таку ставку хоча б для кращих педагогів.

Джерело: Радіо Свобода

Про зарплату для викладачів президентського вишу розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він поки не зміг уточнити, хто зможе розраховувати на запропоновані президентом заробітні плати.

"Дайте спочатку концепцію напишемо. Тому що вже одна пропозиція була озвучена про зарплату. Але коли з президентом говорили, він сказав, що ми хоча б для кращих повинні виконати ту зарплату в ті 4000, хоча б стартувати з цього. Але це будуть кращі, які спроможні", - розповів Шкарлетт.

Зарплати вчителів в Україні

З 1 січня 2021 року в Україні підвищили зарплати освітянам на 20%. Тепер посадовий оклад молодого вчителя без категорії становить 4859 грн, що на 809 грн більше, ніж було з вересня 2020 року. Посадовий оклад вчителя вищої категорії - 6461 грн, що на 1076 грн більше, ніж з вересня 2020 року.

При цьому в 2019 році, перед президентськими виборами Зеленський пропонував підвищити вчителям зарплати до 4 тисяч доларів за рахунок арешту і конфіскації коштів у корупціонерів.

Що відомо про відкриття президентського університету

  • Володимир Зеленський підписав указ про відкриття президентського університету 31 травня 2021 року.

  • В його програму заклали такі напрямки: інформаційні технології, кібербезпека, нанотехнології, аерокосмічні технології та міжнародні комунікації.

  • Навчання для кращих студентів буде безкоштовним, але з умовою - працювати після його закінчення потрібно в Україні.

  • Перший навчальний рік в президентському університеті планують почати вже 1 жовтня 2023 року - на його будівництво і відкриття витратять 7,2 мільярда гривень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?