У Зеленського поставили крапку в проблемному питанні з ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського поставили крапку в проблемному питанні з ОРДЛО

У Зеленського поставили крапку в проблемному питанні з ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр - міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков прокоментував несподіване рішення команди президента РФ Володимира Путіна відійти від Мінських угод і розробити новий план по Донбасу. Він вважає, що в цій ситуації не можна діяти швидко і необдумано, так як Кремль явно шукає спосіб, як позбутися від ОРДЛО, але при цьому хоче "зберегти обличчя" Путіна. Заступник голови української делегації в ТКГ пояснив, що важливо опрацювати безпечну реінтеграцію Донбасу, інакше ОРДЛО стане "пухлиною" для України, і для цього є два варіанти. Заява Рєзнікова привернула увагу громадськості та викликала резонансну реакцію. Заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук вирішила поставити крапку в проблемному питанні. Вона підкреслила, що це була не основна думка Рєзнікова, яку він хотів донести, хоча і визнала, що потрібно бути "максимально толерантними в термінах", які можуть образити жителів Донбасу. З такою заявою Кравчук виступила на брифінгу у Верховній Раді 2 листопада після засідання погоджувальної ради парламенту, передає ONLINE.UA.

"Нам головне не взяти його назад (тимчасово окупований Донбас, - ред.), як знаєте пухлину, з якою ми не знаємо, що робити. Але ми розуміємо, що у нас є два варіанти. Це хворі території, ментально в тому числі. Є варіант резекції повної, ампутації, або лікувати. Я - за терапію і повне відновлення нашого організму", - заявив Резніков в ефірі програми" Рандеву з Яніною Соколовою.

Переговорник по Донбасу впевнений, що Путіну не потрібен український Донбас, а "російським" він ніколи не стане, ні ментально, ні економічно. Резніков нагадав, що в ОРДЛО зараз проживає 3,5 млн українців, з тільки 200 тисяч з них отримали російське громадянство.

Кравчук підтримала Рєзнікова, але підкреслила, що говорити про відсутність проблем з поверненням Донбасу - нечесно і неправильно. Вона вважає важливим налагодити комунікацію з жителями ОРДЛО і говорити їм про кроки, які офіційний Київ розглядає для реінтеграції. При цьому вона закликала не акцентувати увагу на "окремих висловлюваннях".

"Інтерв'ю пана Резнікова потрібно розглядати комплексно, тому що там була година інтерв'ю, а не одна хвилина. І це точно не була основна думка, яку він хотів донести. Звичайно потрібно бути «максимально толерантними в визначеннях», але разом з тим «говорити, що немає ніяких проблем - нечесно і неправильно»", - прокоментувала Кравчук порівняння ОРДЛО з "пухлиною" для України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спікер парламенту Дмитро Разумков анонсував, що до кінця 2020 року Верховна Рада при необхідності може подовжити дію закону про "особливий статус" окремих районів Донецької та Луганської областей, який був прийнятий в 2014 році і діє до грудня поточного року .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?