У Зеленського повідомили українцям довгоочікувану новину
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського повідомили українцям довгоочікувану новину

У Зеленського повідомили українцям довгоочікувану новину
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського рішуче налаштована на проведення нормандського саміту на рівні глав України, Німеччини, Франції та Росії до кінця 2020 року. Крім того, українська сторона вже запропонувала Кремлю провести новий обмін полоненими до 24 грудня. Тим часом бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" не погоджуються на обмін, вимагаючи, щоб офіційний Київ зняв всі звинувачення з раніше обменяних осіб. При цьому бойовики ясно дають зрозуміти, що не погодяться видати офіційному Києву в рамках обміну деяких українців, яких тримають в полоні - вони нібито не підлягають обміну. Проте, в ТКГ сподіваються, що сторонам вдасться домовитися і як жест виконання домовленостей провести взаємний обмін утримуваних осіб до кінця року. Про це повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Ми пропонуємо провести обмін полоненими до 24 грудня, до Різдва, як жест виконання наших домовленостей. Політичні радники, наскільки мені відомо, домовляються про організацію нормандської зустрічі. Там триває практична робота", - повідомив Арестович.

Він підкреслив, що українська сторона домагається нормандського саміту, щоб підвести підсумки минулого року і прийняти нові важливі рішення на вищому політичному рівні заради завершення війни на Донбасі.

Як відомо, останній обмін полоненими між Україною, Росією і бойовиками ОРДЛО відбувся в квітні 2020 року. З полону терористів "ДНР" і "ЛНР" тоді звільнили 20 українців. Офіційний Київ передав 14 осіб. 29 грудня минулого року Україні вдалося домогтися першого великого обміну полоненими - тоді Київ повернув 124 людини. За даними СБУ, в полоні у бойовиків перебувають ще не менше 200 українців і в Мінських угодах прописаний пункт щодо обміну за формулою "всіх на всіх". Але команда Путіна категорично відмовляється на такий обмін і тим самим зриває домовленості, в чому регулярно звинувачує українську владу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін пішов на екстрені заходи проти України через те, що офіційний Київ в питанні Донбасу активно підтримують в Німеччині та Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?