У Зеленського пояснили, чого саме Путін хоче домогтися від України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили, чого саме Путін хоче домогтися від України

У Зеленського пояснили, чого саме Путін хоче домогтися від України
Джерело:  24 канал

Речник української делегації у ТКГ та член команди українського лідера Володимира Зеленського, Олексій Арестович, звернув увагу на те, що офіційна Москва погодилася провести зустріч політичних радників лідерів "нормандського формату". Саме тому Київ наразі відмовився від до плану "Б" щодо Донбасу та буде намагатися втілити у життя план "А". Окрім того, політик вирішив розповісти, чого ж саме хоче від України команда очільника Кремля Володимира Путіна. За словами Арестовича, російська сторона у Тристоронній контактній групі прагне домогтися кількох речей. По-перше, щоб Київ розпочав прямі переговори з проросійськими бойовиками, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"По-друге, вони вважають, що Комплекс заходів щодо виконання Мінського протоколу, ухвалений 12 лютого 2015 року має обов'язковий міжнародний характер... Ми ж кажемо, що ні. Адже це – політичні домовленості. А вони існують доти, поки є добра воля щодо виконання. Вони не мають міжнародного правового характеру", — підкреслив речник української делегації в ТКГ.

За його словами, у команді Зеленського обговорюють політичні домовленості та можливості їхнього переходу до міжнародних угод, однак цей шлях – дуже довгий. Як стверджує Арестович, величезну роль відіграє, зокрема, політична воля Верховної Ради, українського народу, а також рішення президента.

"Щодо прямих перемовин з представниками ОРДЛО: ми кажемо – включайте їх офіційно указом президентом Росії у делегацію, тоді будемо спілкуватися. Але як кого – громадян України чи Росії? І так хоч і по міліметру, але просуваємося вперед", – підкреслив політик.

Варто звернути увагу на те, що йдеться про стратегічні питання – тому що є зустрічі політичних радників, так і про технічні – відкриття КПВВ, обмін полоненими тощо.

"Звісно, хотілося б, аби все відбувалося швидше. Щоб російська добра воля працювала більш визначено", – наголосив Арестович.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олексій Арестович повідомив українцям, що наразі команда Зеленського не розглядає можливість розмістити на Донбасі миротворців ООН. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?