У Зеленського пояснили, чому насправді хочуть скоротити кількість депутатів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського пояснили, чому насправді хочуть скоротити кількість депутатів

У Зеленського пояснили, чому насправді хочуть скоротити кількість депутатів
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського нарешті вирішила пояснити українським громадянам, з якою метою виносить на опитування запитання про скорочення народних обранців. За словами представників Офісу президента, питання щодо зменшення кількості народних депутатів пов’язане із децентралізацією – регіони отримають більші повноваження, тому допомога такої великої кількості нардепів не потрібна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Мотивація необхідності ухвалення колегіального рішення про зменшення кількості депутатів цілком очевидна. В Україні відбулася глибока реформа децентралізації. Це означає, що на місця були передані як більші повноваження, так і суттєво більші фінансові можливості для їхньої реалізації. Відповідно, після зміни балансу між центральною та місцевою владою виникла потреба і в більшій концентрації фаховості на рівні національного парламенту", — йдеться в офіційному повідомленні.

Окрім того, наголошується, що звична для України кількість народних обранців є завеликою та генерує спокусу для багатьох гравців з об’ємним лобістським ресурсом дарувати місця у списках своїх партій як винагороду за багатолітнє попутництво.

"Вважаємо, що депутатський мандат не може бути винагородою. Зменшення кількості народних обранців може позитивно позначитися на якості представництва інтересів виборців. Зросте конкуренція за депутатський мандат", — пояснює команда Володимира Зеленського.

На переконання представників ОП, Верховна Рада стане ще професійнішою, а 300 депутатів — це абсолютно виправдана кількість нардепів, враховуючи новий устрій нашої країни. За словами офіційного Києва, якщо українські громадяни скажуть "так", жоден політик – скільки б у нього не було впливу – не зможе заперечити волю народу. Також наголошується, що заплановане президентом опитування не матиме прямих юридичних наслідків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, де Володимир Зеленський насправді взяв кошти на всеукраїнське опитування — про це розповіла представниця партії "Слуга народу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?