У Зеленського пояснили, чому скасували укази Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили, чому скасували укази Порошенка

У Зеленського пояснили, чому скасували укази Порошенка
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський скасував два укази свого попередника Петра Порошенка про призначення членів Вищої ради правосуддя як незаконні. З даною заявою виступив заступник голови АП Руслан Рябошапка, передає ONLINE.UA.

"Наприкінці каденції президента Порошенка було змінено правила процедури щодо конкурсного добору у Вищу раду правосуддя. Не дочекавшись рішення конкурсної комісії, завершення відбору, Порошенко призначив всупереч закону про ВРП", – сказав Рябошапка.

За його словами, 11 червня справедливість було відновлено.

"Зеленський підписав указ про скасування тих рішень та оголосив новий конкурс на посади членів ВРП", – додав  заступник голови АП.

На уточнююче запитання Рябошапка зазначив, що не вбачає в цьому рішенні втручання в діяльність судової гілки влади.

"Це відновлення справедливості, оскільки ті укази були видані з порушенням як Конституції так і закону про Вищу раду правосуддя. Президент як гарант дотримання прав людини та Конституції не може не реагувати на укази, які явно суперечать законодавству", – відповів він.

Як повідомляв ONLINE.UA, екс-президент України Петро Порошенко запевняє, що кримінальні справи порушені проти нього є ознакою початку парламентської виборчої кампанії. Окрім того, він стверджує, що порушують їх за скаргами "ворогів України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?