У Зеленського пояснили, чому зростуть ціни на електрику
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського пояснили, чому зростуть ціни на електрику

У Зеленського пояснили, чому зростуть ціни на електрику
Джерело:  24 канал

Представник Володимира Зеленського у Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що з першого липня, згідно з новим законом "Про ринок електричної енергії" держава втратить право регулювати виробників електрики. Відповідно, такі компанії, як державна "Енергоатом" та приватна ДТЕК Ахметова, зможуть на власний розсуд підняти ціни для населення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Як відомо, на даний момент ці компанії контролюють 90% виробництва електроенергії. За словами Геруса, імпорт електроенергії повністю заборонений, на відміну від ринку газу.

"Тому цей ринок держава не буде регулювати, а відповідно ці компанії будуть виставляти ціну, яку захочуть. За різними оцінками, збільшення ціни може коливатися від 30% до 100% чи навіть більше. Чому ціну піднімуть? Бо ці компанії захочуть заробити ще більше. А на монополізованому ринку вони розуміють, що можуть продати дорожче, бо не буде можливості купити електрику ще десь",– заявив Герус.

Представник Зеленського наголосив,що це суто бізнес-інтерес, комерційні мотиви власників компаній.

"Ми ж не думаємо, що ДТЕК Ахметова будуть займатися благодійністю", – підсумував Герус.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер після зустрічі з головою політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктором Медведчуком та нардепом Юрієм Бойком заявив, що "Газпром" готовий почати переговори про прямі поставки газу в Україну, які дозволять знизити ціну на блакитне пальне для споживачів на 25% від існуючої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?