В Росії заговорили про поставки дешевого газу в Україну - "Нафтогаз" відреагував
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Росії заговорили про поставки дешевого газу в Україну - "Нафтогаз" відреагував

В Росії заговорили про поставки дешевого газу в Україну - "Нафтогаз" відреагував
Джерело:  online.ua

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер після зустрічі з головою політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктором Медведчуком та нардепом Юрієм Бойком заявив, що "Газпром" готовий почати переговори про прямі поставки газу в Україну, які дозволять знизити ціну на блакитне пальне для споживачів на 25% від існуючої.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Питання про те, чи буде прямий контракт на поставку російського газу на український ринок, чи його не буде, – це також питання про те, які газотранспортні потужності "Газпром", РФ матимуть на кордоні Росії і України для подачі газу в газотранспортну систему України", – сказав Міллер.

За його словами, першим і найбільш значущим питанням є укладення прямого контракту на поставку російського газу в Україну.

"Перш за все, це питання цін, які, звичайно ж, будуть нижчими, які будуть, без сумніву, більш конкурентоспроможними, ніж будь-які інші варіанти поставок газу... Ми підтверджуємо той рівень цін, який обговорювався в межах попередніх зустрічей, за якими ми готові поставляти газ в Україну по наших прямих поставках, і готові почати переговори з підготовки угоди щодо постачання російського газу, які забезпечили б ціну на 25% нижчу в кінцевого споживача, ніж є в цей час",– додав Міллер.

Очільник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв бачить у пропозиціях "Газпрому" про нібито готовність знизити ціну на газ для України наявність неприйнятних умов.

"Ми завжди готові до переговорів, але виключно в тристоронньому форматі, будь-які нові контракти повинні укладатися на основі європейських норм і з повагою до рішень міжнародних арбітражів",– написав Коболєв.

Як повідомляв ONLINE.UА, 7 червня глава політради партії "Опозиційна платформа — За життя" і кум президента РФ Віктор Медведчук та нардеп Юрій Бойко зустрілися у Санкт-Петербурзі з головою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?