У Зеленського пояснили, кого внесли у список на обмін
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили, кого внесли у список на обмін

У Зеленського пояснили, кого внесли у список на обмін
Джерело:  Укрінформ

Омбудсменка зі справ людини Людмила Денисова заявила, що наступний обмін бранцями між Україною та Росією торкнеться 86 кримських татар. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За її словами, імена цих осіб вже внесені у список. Загалом перелік складається з до 200 прізвищ.

Наразі кримські татари — фігуранти кримінальних справ у країні-агресорі. Денисова відзначила, їх або засудили напередодні, або вже відправили до місць відбування покарання, або ж заарештували.

"Він (список - ONLINE.UA) існує. Я можу сказати лише за той, який формується у нашому офісі. Це 115 осіб, громадяни України, які перебувають сьогодні у місцях несвободи на території Росії та в окупованому Криму", - пояснила омбудсменка.

Вона додала, у перелік включені громадяни, яких утримують окупанти на території так званих "ДНР" та "ЛНР".

"Чому ми кажемо, що всіх разом до 200 осіб? Тому що ми, Офіс уповноваженого й інші органи державної влади України, інколи не можемо встановити точне місце перебування того чи іншого громадянина. Трапляється така ситуація, що хтось зник безвісти, й цих людей українська сторона подає у списках, щоб знайти їх і обміняти", - резюмувала Денисова.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський заявив, що бажав би провести обмін вже протягом березня, Офіс працює в цьому напрямку. За такої умови можна говорити про зустріч "нормандської четвірки" на рівні лідерів у кінці квітня, вважає він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?