У Зеленського пояснили, нащо Путін саботує переговори про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили, нащо Путін саботує переговори про Донбас

У Зеленського пояснили, нащо Путін саботує переговори про Донбас
Джерело:  interfax.com.ua

Офіційний Київ вважає, що російський уряд намагається блокувати прогрес у врегулюванні війни на Донбасі, бо не може вести переговори на власних умовах. З таким поясненням виступив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами дипломата, РФ не погоджується на проведення нормандського саміту на найвищому рівні.

"Пояснення дуже просте: тому що РФ не бачить можливості розвитку процесу врегулювання виключно на її умовах, і, відповідно, вона гальмує цей процес, намагаючись створити для себе сприятливі умови", звернув увагу Кулеба.

Він зауважив, Що перспектива у цьому напрямку все одно зберігається.

"Якби я не вірив у перспективу, я би, напевно, не займався цією роботою взагалі. Мистецтво дипломатії полягає в тому, щоб створювати вигідні для себе умови та максимально ними користуватися. Тому усі ці дипломатичні маневри, які відбуваються, насправді спрямовані на створення максимально сприятливих умов для просування саме своєї позиції. Відповідно, ми цим і займаємося з вірою в те, що все у нас вийде", - резюмував міністр.

Останній саміт лідерського рівня "нормандської четвірки" відбувся минулого грудня. Упродовж всього 2020 року зустрічі формату відбувалися лише на рівні радників.

Водночас влітку й восени російська сторона блокувала переговорний процес у Тристоронній контактній групі, вимагаючи відкликати постанову парламенту про місцеві вибори 25 жовтня. Кремлю неподобалося, що Київ офіційно відмовився від голосування в ОРДЛО на законодавчому рівні.

Як повідомляв ONLINE.UA, після кількох гучних скандалів навколо законопроєкту про перехідний період на Донбасі, який вміщатиме питання амністії, команда українського лідера Володимира Зеленського все-таки вирішила просувати його далі. Наразі в Кабінеті міністрів прогнозують, що його внесуть у Верховну Раду протягом першого кварталу 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?