У Зеленського пояснили неможливість силової деокупації Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського пояснили неможливість силової деокупації Донбасу

У Зеленського пояснили неможливість силової деокупації Донбасу
Джерело:  online.ua

У Раді національної безпеки та оборони вказали на неможливість проведення силової деокупації ОРДЛО, хоча технічно підрозділи Збройних сил здатні на її успішне проведення.

Джерело: ТСН

За словами секретаря Олексія Данілова, українським громадянам не можна паплюжити власні війська, оскільки військовослужбовці на 100% готові захищати державу.

Він додав, у разі необхідності українські підрозділи здатні звільнити і Донецьк, і Горлівки, наприклад, від присутності окупантів, однак такий наказ матиме надзвичайно серйозні наслідки, що робить його фактично неможливим.

“Чи можемо ми взяти (окуповані міста)? Так, можемо. Може бути і Горлівку, і Донецьк ми можемо взяти. Але потрібно розуміти, що за цим стоять люди. Хто піде на те, що можуть загинути десятки тисяч людей. Хто за це буде нести відповідальність?” - пояснив Данілов.

Силове вирішення війни на Донбасі

Українська сторона неодноразово вказувала на неможливість силового сценарію для закінчення протистояння з РФ на сході. Відзначувалася стійка прихильність до переговорних форматів і дипломатичних спроб завершити конфлікт.

Утім, російська сторона та представники окупаційних режимів відверто звинувачують офіційний Київ у підготовці саме такого сценарію дій. Тільки незрозуміло, чому підготовка триває вже роками. Таким чином агресор тільки підвищує градус напруги на непідконтрольних землях і не сприяє врегулюванню.

Зустріч Путіна з Байденом

За підсумками саміту в Швейцарії з коментарем суто про Донбас виступив заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, якого називають куратором українського напрямку в політиці Кремля. Він наголосив, що існують певні шанси на врегулювання конфлікту.

“Здається, так, є надія, що позиція США з приводу того, що тут було заявлено, що треба виконувати мінські угоди. Треба їх послідовно виконувати. Якщо нашим американським колегам вдасться вплинути на українську позицію, то є шанс, що це зрушить з мертвої точки”, - наголосив путінський посадовець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?