У Зеленського пояснили, як коронавірус потрапив в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського пояснили, як коронавірус потрапив в ОРДЛО

У Зеленського пояснили, як коронавірус потрапив в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

В окупованих районах Донецької області вже сталися перші випадки коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ секретаря РНБО України Олексія Данілова.

За його словами, саме цими інцидентами обґрунтоване рішення про закриття перетину лінії розмежування для громадян, які не мають реєстрації на підконтрольній території.

"Там зараз відбувається Операція об’єднаних сил, там є особливий перетин кордону", - додав секретар.

Він пояснив, що відомості про випадки нової інфекції підтвердили у службі зовнішньої розвідки та інші підрозділи.

"Більше того, ми розуміємо, звідки цей випадок взявся. На превеликий жаль, жінка, яка хвора, вона повернулася через Москву з Китаю, їхала у мікроавтобусі з Москви – і саме в такий спосіб усе це там відбувалося", - підкреслив Данілов.

Нагадаємо, український уряд вирішив закрити кордон для іноземців на двотижневий строк, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Заборона набуває чинності 15 березня. Водночас усі українці зможуть повернутися додому з-за кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я заявили про фіксацію першої смерті у зв’язку з коронавірусом COVID-19 на території України. За офіційними даними, лікарі констатували смерть 71-річної пацієнтки на Житомирщині. Її госпіталізували напередодні, 12 березня, із підтвердженим випадком COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?