У Зеленського приготували Путіну неприємний сюрприз - в Москві вже істерика
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського приготували Путіну неприємний сюрприз - в Москві вже істерика

У Зеленського приготували Путіну неприємний сюрприз - в Москві вже істерика
Джерело:  online.ua

У Мінську відбулося чергове засідання ТКГ Донбасом. На ньому вперше були присутні представники ОРДЛО, запрошені українською владою. Вони братимуть участь в переговорному процесі на постійній основі, щоб захистити інтереси 1,8 млн українців, які через російську агресію були змушені покинути свої будинки. У команді російського президента Володимира Путіна істерика - в плани Кремля не входило, щоб Київ залучив до переговорів українців з окупованого Донбасу, так як в Москві хотіли, щоб в цьому процесі брали участь тільки призначені Путіним російські громадяни. Представник Росії в ТКГ Борис Гризлов накинувся із звинуваченнями на офіційний Київ, заявивши, що українська сторона відмовилася обговорювати політичну частину Мінського комплексу заходів з представниками так званих "ЛНР" і "ДНР", а значить фактично вийшов з "Мінського процесу". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Київ відмовляється обговорювати політичні питання відповідно до пунктів 11, 12 Комплексу заходів з виконання Мінських угод з представниками Донецька, Луганська і збирається обговорювати їх з колишніми жителями Донбасу, які зараз проживають на території України. Київ вирішив вести переговори з людьми, яких сам і призначив. Така позиція фактично означає вихід України з Мінського процесу ", - істерично прокоментував ситуацію Гризлов.

Більш того, у Путіна також звинуватили Київ в односторонньому відкритті КПВВ на Донбасі. Гризлов розцінив це як провокацію. У Путіна вважають, що в умовах спеки не можна пропускати жителів ОРДЛО на підконтрольну Україні територію, тому фактично заблокували їм перетин лінії розмежування.

Нагадаємо, Україна включила в переговори ТКГ по Донбасу чотирьох представників ОРДЛО. Окремі райони Донецької області тепер представлятимуть журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, окремі райони Луганщини - голова Міжнародної громадської організації, юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики ОРДЛО відреагували на рішення України по Донбасу. Вони заблокували пропуск людей через лінії розмежування на пунктах пропуску, які 10 червня відкрили за рішенням української влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?