Бойовики на Донбасі зважилися на безжальну провокацію - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі зважилися на безжальну провокацію - що сталося

Бойовики на Донбасі зважилися на безжальну провокацію - що сталося
Джерело:  online.ua

Окупаційна адміністрація на Донбасі заблокувала пропуск людей через лінії розмежування. Українська сторона частково відкрила рух через КПВВ з 10 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДСНС та МВС.

За офіційними даними, пункти "Мар'їнка" на Донеччині та "Станиця Луганська" на Луганщині відкрилися з 11:00 у згаданий день. Перші люди, які намагалися перетнути лінію розмежування, з'явилися у кількох пунктах пропуску ще з 6-ї ранку.

"Загалом сьогодні у КПВВ прибуло понад 100 людей, серед яких значна кількість людей похилого віку та діти. За регламентований час роботи, з 11.00 до 14.00, у вищевказаних КПВВ прикордонники оформили та пропустили більше десяти громадян, які мали намір потрапити на тимчасово окуповану територію України. Однак, протримавши декілька годин перед блокпостами, бойовики без пояснення причин повернули цих громадян на контрольовану територію України", - пояснили у ДПСУ.

Станом на 15:00 ще четверо українців очікували за КПВВ "Мар'їнка" перед блокпостом найманців, сподіваючись на пропуск далі в ОРДЛО. Інші повернулися.

Нагадаємо, про часткове відкриття пропуску українська сторона оголосила заздалегідь. Водночас ватажки бойовиків назвали таке рішення провокацією, оскільки вони пропускати нікого не хочуть.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні, 9 червня, окупаційна адміністрація у вигляді представників так званої "ЛНР" попередила, що рішення української влади про початок пропуску людей через КПВВ — це нібито провокація.

Представниця бойовиків у Тристоронній контактній групі Ольга Кобцева виступила з такою жорсткою заявою, однак навіть не пояснила, у чому "провокація".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?