У Зеленського припустили перенесення переговорів про Донбас з Мінська
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського припустили перенесення переговорів про Донбас з Мінська

У Зеленського припустили перенесення переговорів про Донбас з Мінська

Режим Олександра Лукашенка в Білорусі у майбутньому заважатиме роботі делегацій Тристоронньої контактної групи, вважає Леонід Кравчук. Голова української делегації на переговорах припустив перенесення майданчика з Мінська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами першого президента, перенесення буде пов'язане з конфліктом між репресіями та дипломатичним процесом.

"Боротьба за мир, за демократію, за свободу неможлива на майданчику в країні, хоча я і не ототожнюю Лукашенка і країну, але через ситуацію, що склалась, де відбуваються такі криваві драматичні події, антидемократичні і антилюдські. Я не думаю, що такий майданчик підходить для ухвалення рішень гуманітарного загальнолюдського характеру", - зауважив Кравчук.

Він пояснив, тоді доведеться шукати новий майданчик для ведення переговорного процесу.

"Тому Україна шукатиме інший шлях, щиро подякувавши Білорусі і білоруському народу за надану можливість. Але не білоруси винні. Винна в цьому влада. Ми не можемо ігнорувати вплив влади на ці процеси", - резюмував Кравчук.

Нагадаємо, голова української делегації в Мінську раніше стверджував, що перенести врегулювання можна, наприклад, до австрійського Відня. Утім, наразі зустрічі проходять онлайн, тож питання не стоїть на часі.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер диктаторського режиму Олександр Лукашенко звинуватив сусідні країни — Польщу та Балтію — у намірах зруйнувати Білорусь. Водночас НАТО, як він стверджує, зазіхає на територію республіки. За його словами, упродовж 2020 року країна стала жертвою "відвертого втручання у внутрішні справи" шляхом провокації громадського невдоволення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?