У Зеленського пропонують незвичне покарання для нардепів-прогульників
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пропонують незвичне покарання для нардепів-прогульників

У Зеленського пропонують незвичне покарання для нардепів-прогульників
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук пропонує для нардепів-прогульників запровадити покарання у вигляді громадських робіт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

За словами Стефанчука, який зараз займає другу позицію у виборчому списку партії «Слуга народу», відповідальність за прогули народних депутатів полягати не в штрафах, не в «посадках», а в громадських роботах.

«Якщо ти не хочеш працювати і 25% свого часу представляти людей, будь ласка, йди на іншу роботу, помити вулиці, подбати про хворих тощо. Є інша ідея, що все-таки це не може бути кримінальна відповідальність, так як високий рівень криміналізації суспільства теж не є хорошим. Ми зараз в дискусії. Але те, що відповідальність за прогули буде, – це однозначно», – заявив представник президента.

Крім того, Стефанчук повідомив, що його партія збирається запропонувати «чіткий механізм відкликання народного депутата».

«Ця система повинна працювати в Україні. Ви знаєте, що вже був внесений перший законопроект про кнопкодавство. Зараз ми завершуємо інший законопроект про депутатські прогули, про голосування за законопроекти, в якому у депутата є конфлікт інтересів», – сказав він.

У майбутньому, як заявив Стефанчук, позбавити мандата депутата можна буде за рішенням суду, яке набрало законної сили. Просити дозволу у парламенту вже не доведеться.

«Я думаю, що в новій Раді ми це питання взагалі знімемо…Тобто це буде зняття депутатської недоторканності, крім тих питань, які є в інших країнах. Що, звичайно, депутата не можуть посадити за його висловлювання. За все інше – будь ласка. Якщо тебе зловили на місці злочину – питань немає», – уточнив Стефанчук.

Представник президента додав, що для впровадження цих ідей необхідно провести зміни до Конституції. Для цього знадобиться згода 300 депутатів.

Нагадаємо, що два тижні тому Руслан Стефанчук висловив пропозицію ввести кримінальну відповідальність за «кнопкодавство».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?