Зеленський запропонує Раді саджати за «кнопкодавство»
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запропонує Раді саджати за «кнопкодавство»

Зеленський запропонує Раді саджати за «кнопкодавство»
Джерело:  rbc.ua

Президент України Володимир Зеленський незабаром внесе законопроект про кримінальну відповідальність за «кнопкодавство». Про це заявив його представник у Верховній Раді Руслан Стефанчук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «РБК-Україна».

За словами Стефанчука, нинішня система для голосування у парламенті вичерпала свій ресурс у 2012 році, тобто вже 7 років в сесійній залі працює несертифікована електронна система. Ситуацію, коли депутати голосують не тільки за себе, але й за своїх сусідів, треба припиняти.

«Поки можу гарантувати, що найближчим часом президент внесе законопроект, яким буде передбачена кримінальна відповідальність за неперсональне голосування», – заявив представник глави держави.

Водночас, Руслан Стефанчук не впевнений в тому, що законодавча ініціатива Володимира Зеленського знайде підтримку серед депутатів нинішньої каденції. У такому разі закон обов’язково буде проголосований після дострокових виборів новим складом парламенту.

Нагадаємо, що представник президента сьогодні також висловився за запровадження в Україні двопалатного парламенту та зміну Конституції. Причому зміна Основного закону, на думку Стефанчука, може буде проведена на референдумі прямим волевиявленням громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?