Зеленський хоче змінити Конституцію - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський хоче змінити Конституцію - перші подробиці

Зеленський хоче змінити Конституцію - перші подробиці
Джерело:  rbc.ua

Команда президента Володимира Зеленського планує змінити Конституцію України - перші зміни торкнуться розділу про права і свободи громадян. З даною заявою виступив представник глави держави у Верховній Раді Руслан Стефанчук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Він наголосив, що наразі органи влади, серед яких президент і парламент, мають багато дублюючих, невластивих і зайвих функцій. У Зеленського хочуть провести парламентську реформу, переглянути регламент, навести порядок з кількістю і функціями комітетів та міністерств тощо.

"Конституція теж буде змінена, але чи буде вона змінена в якійсь частині або ж в цілому, можливо, на референдумі – все це питання дискусії. Ми збираємося відновити конституційну комісію, тому що президент і влада повинні задавати напрямок, а саме професіонали повинні формувати структуру і логіку",– заявив Стефанчук.

Представник Зеленського нагадав, що раніше всі зміни вносилися в розділи повноважень Верховної Ради і президента. Тепер команда Зеленського хоче розпочати змінювати основний закон України з розділу про права і свободи громадян.

"Там маса декларативних прав, які абсолютно не мають ні механізму реалізації, ні механізму захисту цих прав. Це треба міняти. Наша ідеологія в цілому – залишити за державою сервісні функції, це і є лібертаріанство в нашому розумінні. Наша мета – українська ліберальна економіка" , – додав він.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Зеленський заявив, що хоче, щоб Служба безпеки за два тижні відзвітувала і продемонструвала перші результати роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?