У Зеленського провели невідкладні переговори з міжнародними партнерами через КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського провели невідкладні переговори з міжнародними партнерами через КСУ

У Зеленського провели невідкладні переговори з міжнародними партнерами через КСУ
Джерело:  online.ua

Керівництво Офісу президента України провело невідкладні переговори з представниками "Великої сімки" після резонансного рішення Конституційного Суду про декларування посадовців. Очільник відомства Андрій Єрмак оголосив боротьбу з корупцією принциповою позицією чинної влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За оприлюдненими даними, Єрмак проінформував партнерів щодо засідань Ради національної безпеки та оборони з цього приводу, а також засідання уряду та ухвалені в присутності президента Володимира Зеленського рішення.

"Була забезпечена безперебійна робота реєстрів НАЗК і було заявлено про те, що всі антикорупційні органи України, включаючи НАЗК, НАБУ та інші, — вони є й будуть працювати", - зауважив посадовець.

Він нагадав про реєстрацію Верховною Радою надходження законопроєкту про довіру до судочинства у державі. Рішення КСУ наразі оцінюють у Зеленського як таке, що не могло статися без зовнішнього втручання.

"Для нас дуже важливо, щоб усі керівники, представники антикорупційних органів знали позицію президента: ми сьогодні виступаємо дійсно єдиним фронтом щодо захисту тих реформ, які ми провели і продовжуємо проводити. Президент налаштований дуже рішуче, і він не зупиниться на шляху проведення реформ і боротьби з корупцією, хто б за цим не стояв", - оголосив Єрмак.

Він закликав послів G7 стежити за рішеннями Антикорупційної ради, яка має зібратися вже незабаром.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Конституційного Суду України Олександр Тупицький відмовився від відставки, пославшись на присягу. Він не планує відмовлятися від посади на тлі скандального рішення суду щодо антикорупційних норм та відповідного політичного конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?