У Зеленського розкрили головні невійськові завдання України на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили головні невійськові завдання України на Донбасі

У Зеленського розкрили головні невійськові завдання України на Донбасі
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України передбачають, що перш за все на окупованій частині Донбасу необхідно вирішити дві масштабні проблеми. Перша — забезпечення нових вільних і прозорих виборів в умовах захищеного від агресора кордону, а також припинення ворожої пропаганди, спрямованої на населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “РБК-Україна”.

За словами радника голови ОПУ Михайла Подоляка, мешканці регіону вже розуміють, що “русский мир” не призведе до жодних покращень.

“Донбас отримав прекрасне щеплення. Він тепер чітко розуміє, що “руський мир” це обов'язково якась діра, неконкурентні умови, різких регресів рівня життя і абсолютна безперспективність”, - наголосив посадовець.

Він наголосив, жителі регіону швидко б продемонстрували, на чиєму боці вони знаходяться, коли буде заблоковано російську пропагандистську машину.

“Перша — провести вибори дійсно конкурентні, із закритими кордонами від впливу РФ. І друга... Якщо на Донбасі перестане працювати незграбна російська пропаганда в тому обсязі, в якому вона сьогодні працює. Тоді Донбас швидко і чітко покаже, на чиєму він боці в ідеологічному і політичному сенсі. Думаю, і Крим міг би вже це показати з урахуванням тих процесів, які там відбуваються”, - заявив Подоляк.

Він зауважив, сьогодні в Україні існує суттєвий “чужий медійний пропагандистський вплив”.

Нагадаємо, частина Донецької та Луганської областей залишаються під контролем окупаційного режиму Росії з весни 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, Тристороння контактна група провела новий раунд переговорів щодо врегулювання війни на Донбасі, під час якого українська делегація виступила з претензіями до РФ. Диппредставники Києва порушили питання про обсяги територій, які займають станом на сьогодні окуповані райони Донбасу.

Де-факто російські загарбники утримують на 1,4 тисячі кілометрів більше, ніж вказано у мінських домовленостях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?