У Зеленського розкрили неочікуваний план щодо Заходу України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського розкрили неочікуваний план щодо Заходу України

У Зеленського розкрили неочікуваний план щодо Заходу України
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник Офісу президента Андрій Єрмак поділився з українцями неочікуваною новиною. Він офіційно повідомив про те, що створення Вільної економічної зони планується не лише на Донбасі, а й на Заході України. За словами політика, наразі проєкт такої зони перебуває на стадії розробки. Окрім того, його мають намір детально обговорити на рівні експертів і народних обранців. На переконання Єрмака, ці дві економічні можливості "повинні спрацювати на об’єднання країни". Також представник Володимира Зеленського згадав й деокупацію Криму та наголосив, що вона відбудеться, але невідомо коли. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно глава держави Володимир Зеленський почав переконувати українців, що запровадження вільної економічної зони на Донбасі сприятиме залученню інвестицій у регіон і завершенню війни. 25 жовтня, під час місцевих виборів, виборцям біля дільниць давали можливість відповісти на "5 питань від президента", одне з яких стосувалося запровадження вільної економічної зони на Донбасі.

Згодом політична сила президента "Слуга народу", яка й була замовником опитування, ініційованого Володимиром Зеленським, опублікувала лише попередні результати підрахунку відповідей. 26 жовтня, коли встигли обробити 74% анкет, на друге запитання щодо ВЕЗ на Донбасі відповіді розділилися майже порівну: 46,70% українців підтримали, 46,48% висловилися проти. Окрім того, соціологічна група "Рейтинг" на підставі екзитполів заявляла, що 45% із тих, хто відповідав на 5 питань Зеленського, висловилися за створення ВЕЗ на Донбасі, а з тих, хто не відповідав (це близько половини виборців) – 33% підтримали цю ідею.

Вже 5 листопада стало відомо про "План спільних кроків", якйи розробила команда Зеленського, щоб зупинити війну на Донбасі. В ньому вказано, що офіційний Київ буде пропонувати створення Вільної економічної зони на Донбасі. ВЕЗ повинна діяти там "орієнтовно до 2050 року", цей час дозволить привести Схід України у нормальний стан.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Еммануель Макрон оперативно відреагував на вимогу Зеленського щодо Донбасу та нормандського саміту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?