У Зеленського розкрили новий план проти витівок Росії на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили новий план проти витівок Росії на Донбасі

У Зеленського розкрили новий план проти витівок Росії на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українська делегація у Тристоронній контактній групі оцінила обстріли позицій ЗСУ під Водяним Донецької області як спробу зірвати домовленості про перемир'я. Київ припинив обстріли через механізми координації ТКГ та скликає невідкладне засідання підгрупи з питань безпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За словами радника делегації в ТКГ Олексія Арестовича, йдеться про трагічний інцидент 30 жовтня.

"Представники незаконних збройних формувань учора відкрили прицільний вогонь по позиціях українських військ у районі Водяного. У результаті таких дій поранено одного і вбито двох наших військових. Крім того, на півночі від Золотого-4 противник за допомогою безпілотника скинув гранату ВОГ-25 на наші позиції, через що один український військовий отримав множинні поранення", - наголосив він.

Водночас українська делегація розцінює обстріли як інцидент, який спровокував трагічні наслідки. Інша його сторона — свідома ескалація бойових дій, аби зірвати стале перемир'я від 27 липня.

"Також ми зараз ініціювали екстрене засідання робочої групи з безпеки й чекаємо на відповідь від російської сторони та від ОБСЄ", - підкреслив Арестович.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше назвав стале перемир'я надзвичайною перемогою влади, оскільки воно нібито звело до мінімуму втрати ЗСУ та може стати початком реального врегулювання війни.

Як повідомляв ONLINE.UA, від прицільних ворожих обстрілів окупаційного режиму на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців. Командування Операції Об’єднаних сил звинуватило кремлівського агресора в приголомшливому зриві встановленого у липні перемир’я та виступило з невідкладною заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?