В ООС оголосили про нахабний зрив перемир'я путінськими бойовиками
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООС оголосили про нахабний зрив перемир'я путінськими бойовиками

В ООС оголосили про нахабний зрив перемир'я путінськими бойовиками
Джерело:  online.ua

Від прицільних ворожих обстрілів окупаційного режиму на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців. Командування Операції Об'єднаних сил звинуватило кремлівського агресора в приголомшливому зриві встановленого у липні перемир'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву командувача Сергія Наєва.

За його словами, бойовики обстріляли позиції ЗСУ у п'ятницю, 30 жовтня.

"Ворог нахабно вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем по підрозділу об’єднаних сил в районі населеного пункту Водяного. Із сумом повідомляю, що внаслідок обстрілу на початку доби два військовослужбовці Збройних сил України отримали поранення, несумісні з життям. Командування об'єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих воїнів", - оголосив Наєв.

Він звинуватив окупаційний режим у відсутності намірів закінчувати війну та спробі роздмухати повномасштабний конфлікт знову.

"Така зухвалість противника свідчить про те, що збройні формування Російської Федерації спрямовано йдуть на зрив домовленостей, що були досягнуті Тристоронньою контактною групою 22 липня 2020 року. Сьогоднішній обстріл доводить, що противник не має на меті досягнути миру", - додав командувач.

Він також зауважив, підрозділи Об'єднаних сил відповіли вогнем на обстріли ворога, чим змусили бойовиків повернутися до режиму тиші.

Нагадаємо, перемир'я встановили з опівночі 27 липня, згідно з домовленостями на рівні Тристоронньої контактної групи. Сам президент Володимир Зеленський називав режим одним з найбільших досягнень, оскільки він був найтривалішим перемир'ям на Донбасі та нібито звів до мінімуму втрати ЗСУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава МЗС України Дмитро Кулеба звернув увагу українців на те, що написання нових мінських домовленостей – процес вкрай ризикований. Окрім того, на його думку, це неефективний спосіб вирішення проблеми. Український дипломат переконує: щоб врегулювати ситуацію на Донбасі, треба шукати рішення всередині наявних угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?