У Зеленського розкрили новий важіль тиску на режим Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили новий важіль тиску на режим Путіна

У Зеленського розкрили новий важіль тиску на режим Путіна
Джерело:  daily.rbc.ua

Офіс президента Володимира Зеленського бачить можливість тиску на окупаційний режим Росії в захопленому Криму. Представник лідера у регіону Антон Кориневич пояснив це проблемами Кремля з водозабезпеченням півострова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, українська влада не відмовиться легко від такого важеля тиску. Питання води дозволяє говорити про прискорення деокупації.

"Ми вважаємо, що питання води та Північно-Кримського каналу – це важливий важіль тиску на країну-окупанта. Тому що, як показує життя, країна-окупант зараз не здатна самостійно розв'язати проблему водопостачання", - пояснив Кориневич.

Представництво президента наголосило, що жодного разу українська сторона не вела з окупантами переговори, предметом яких було б постачання води в анексований Крим.

Водночас російському режиму вистачає цинізму звинувачувати у новій гуманітарній катастрофі саме Київ. Утім, міжнародна спільнота й міжнародне право не підтримує такі претензії, оскільки забезпечення населення усім необхідним на окупованій території належить саме стороні-окупанту.

Нагадаємо, Україна не контролює Крим з лютого-березня 2014 року, саме у цей період на півострів почала вторгнення російська армія.

Як повідомляв ONLINE.UA, поки російський президент Володимир Путін повністю ігнорує проблему окупованого Криму, де виникла критична ситуація через коронавірус, українська влада готує допомогу для кримчан. Йдеться про гуманітарні табори на адмінкордоні Криму з Херсонською областю, на території яких відкриють аптечні пункти з потрібними ліками, яких немає на окупованому півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?