У Зеленського розкрили важливі подробиці його візиту до Великої Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили важливі подробиці його візиту до Великої Британії

У Зеленського розкрили важливі подробиці його візиту до Великої Британії
Джерело:  NV

Через кілька днів після офіційного візиту українського глави Володимира Зеленського в Велику Британію, прессекретарка президента України Юлія Мендель підвела головні підсумки його поїздки в Лондон. Вона уточнила, які історичні документи Зеленський підписав з британським керівництвом, а також розкрила подробиці його зустрічі з членами королівської сім'ї - Кейт Міддлтон і принцом Вільямом - в Букінгемському палаці. Мендель впевнена, що Зеленський повертається з Великої Британії топ-ньюсмейкером тижня і анонсувала його ексклюзивне інтерв'ю справжній медіа-акулі Стівену Сакуру, яке покажуть в цілому 11 разів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на НВ.

"Зеленський повертається з Великої Британії топ-ньюсмейкером тижня. І не дивно: в Лондоні Україна підписала три історичні документи. Один з них - на мільярд фунтів - допоможе відродити наш втрачений в 2014-му флот, адже передбачає будівництво кораблів спільно з Британією", - підвела підсумки візиту Зеленського до Великої Британії Мендель.

Вона уточнила, що один з цих договорів - перша стратегічна угода про партнерство, яке Велика Британія підписала після оголошення Brexit. Ще один договір є меморандумом на 2,5 млрд фунтів. Ці кошти в Україні підуть на забезпечення доступного кредитування пріоритетних галузей, в числі яких "оборонка", сільське господарство і медицина.

Мендель розповіла про теплий прийом Зеленського в Букінгемському палаці. За її словами, український лідер і його дружина Олена Зеленська стали першими іноземними гостями принца Вільяма і Кейт Міддлтон, яких вони прийняли в Тронному залі Букінгемського палацу після семи місяців карантину через коронавірус. У відповідь на гостинний прийом український лідер запросив королівську пару в Україну.

На закінчення Мендель розкрила подробиці ексклюзивного інтерв'ю Володимира Зеленського ведучому BBC HARDtalk Стівену Сакуру, яке покажуть через кілька днів - 12-13 жовтня.

"Справжня медіа-акула Стівен Сакур повідомляє, що провів ексклюзивне інтерв'ю з Володимиром Зеленським про боротьбу з корупцією і "шлях до миру . Це було одне з найцікавіших інтерв'ю президента України, його покажуть в цілому одинадцять разів", - додала прессекретарка українського лідера.

Нагадаємо, 7-8 жовтня український глава Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Великої Британії разом з першою леді України Оленою Зеленської. По приїзду в Лондон український глава і його дружина Олена Зеленська зустрілися з Їх Королівська Високість герцогом і герцогинею Кембриджськими, принцом Вільямом і Кейт Міддлтон, в Букінгемському палаці, щоб ще більше зміцнити історичні зв'язки між Великобританією і Україною. Крім того, Зеленський провів переговори з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Вони підписали Угоди про політичну, вільну торгівлю і стратегічне партнерство Великої Британії з Україною в політиці, безпеці і іноземних справах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олена Зеленська затьмарила Кейт Міддлтон на зустрічі в Букінгемському палаці. Українці прийшли в захват від її елегантного наряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?