У Зеленського розповіли про оригінальну українську вакцину проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського розповіли про оригінальну українську вакцину проти коронавірусу

У Зеленського розповіли про оригінальну українську вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський провів у вівторок, 20 жовтня, нараду з приводу епідемії коронавірусу COVID-19, на якій було розкрило деталі розробки оригінальної вакцини проти інфекції. Наразі цей проєкт оцінили як кандидата на використання проти вірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, нарада прийшла за участю науковців з команди, яка розроблює препарат.

"Розробники представили Главі держави результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 у культурі інфікованих клітин людини. Цей кандидат оригінальної української вакцини створюється на основі унікального підходу", - зауважили в адміністрації.

Нарада стала місцем обговорення термінів щодо проходження клінічних фаз випробування вакцини. Також учасники торкнулися теми логістики співпраці усіх відомств, які причетні до цього процесу й забезпечуватимуть використання медикаментів.

Доктор медичних наук Михайло Фаворов, причетний до розробки, припустив можливість використання вакцини у боротьбі з новими видами коронавірусів, які мутують.

"Я надзвичайно радий, що ця зустріч відбулася. Йдеться і про високі шанси розробки нашої унікальної оригінальної української вакцини проти COVID-19, і про перший крок до того, щоб відновити виготовлення вакцин в Україні. Держава буде підтримувати вироблення цієї вакцини. Результати, які ви представили, вже показують позитивну тенденцію", - цитує ОПУ президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Зеленський офіційно попередив українців, що тотальний карантин в Україні буде знову введений, якщо кількість нових хворих на добу перевищуватиме 9,5 тисяч. Ця заява схвилювала економічного експерта та колишнього заступника міністра економічного розвитку Павло Кухта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?