У Зеленського розповіли про покарання за прогули у новій Верховній Раді
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського розповіли про покарання за прогули у новій Верховній Раді

У Зеленського розповіли про покарання за прогули у новій Верховній Раді
Джерело:  rbc.ua

Глава пропрезидентської партії «Слуга народу» Дмитро Разумков прогнозує ухвалення нового закону, який допомагатиме боротися із прогульниками у Верховній Раді. Тепер за це будуть позбавляти депутатського мандата. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « РБК-Україна ».

За словами Разумкова, процедура позбавлення депутатського мандата зараз розглядається. Існує пропозиція встановити певну межу, наприклад 30% пропущених засідань, яка б стала приводом для втрати посвідчення народного обранця. Остаточні умови для позбавлення мандата будуть прописані у тексті закону.

Також в партії «Слуга народу» розглядають можливість проведення референдуму по відкликанню народного депутата. Приводом для цього можуть стати законодавчі норми: якщо депутат не відвідуєте роботу протягом 30% робочого часу,

Як відомо, зараз згідно регламенту ВР та інших законодавчих актів відкликати чи позбавити мандата не можна навіть стовідсоткового прогульника. Єдина санкція, яку можна застосувати проти народного обранця – це позбавлення частини зарплати. З вересня 2016 року імена нардепів-прогульників регулярно публікуються у газеті «Голос України».

Нагадаємо, що позавчора Дмитро Разумков розповів, хто може стати віце-спікером Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?