У Зеленського розповіли, що буде з "Приватбанком"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського розповіли, що буде з "Приватбанком"

У Зеленського розповіли, що буде з "Приватбанком"
Джерело:  24 канал

Фінансова експертка з команди Володимира Зеленського та колишня корпоративна секретарка націоналізованого "Приватбанку" Вікторія Страхова заявила, що "Приватбанк" в будь-якому випадку залишиться державним, але для того, щоб його швидше продати, потрібно вирішити питання з олігархом Ігорем Коломойським і тією судовою тяганиною, яка наразі відбувається.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Експертка зазначила, що "фарш неможливо повернути назад" і додала, що суто юридично навіть якщо "Приватбанк" відновиться, то залишаться проблеми з портфелем, бо його все одно доведеться забезпечувати.

"Коломойському доведеться знову докапіталізовувати, а це тяжко. Тим більш, йому не вигідно це робити. По-друге, при зміні керівництва потрібно буде погоджувати структуру власності, ділову репутацію, бізнес-план тощо. Я сумніваюся, що поточний склад правління НБУ все це зробить, хоч вони мають на це повноваження", - заявила Страхова.

Вона додала, що це (націоналізація "Приватбанку" – ред.) опиниться у так званому вакуумі.

"Я вважаю, що це неможливо і суто з юридичної точки Коломойський подає до суду, щоб виграти справу, але чи потрібен йому банк – не думаю, більш доцільною для нього буде компенсація", – відповіла Вікторія Страхова.

Як повідомляв ONLINE.UA, рішення суду про визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку виконати неможливо. З даною заявою виступив радник новообраного президента Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?