У Зеленського розповіли, що треба виносити на референдум
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розповіли, що треба виносити на референдум

У Зеленського розповіли, що треба виносити на референдум
Джерело:  online.ua

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук розповів, що на референдуми треба виносити питання, які будуть об’єднувати, а не роз’єднувати українців. Про це він заявив у вчорашньому ефірі ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV, інформує ONLINE.UA.

Стефанчук зазначив, що в парламенті необхідно винайти правовий механізм, який дасть українцям можливість висловити свою позицію з певних питань.

За словами представника президента, цей механізм має включати «запобіжники» – питання, які не можна виносити на референдум, та визначення щодо кваліфікованої більшості для прийняття окремих питань, які не отримали більше половини голосів.

Щодо питань про вступ України до ЄС та НАТО, то Стефанчук вважає, що їх треба виносити на референдум після відповідної інформаційної кампанії.

«…Після того, як українське суспільство визнає, що ми на даний момент в тому стані, що можемо претендувати на членство», – додав Стефанчук.

Представник Володимира Зеленського згадав слова колишнього глави держави Леоніда Кравчука про те, що йому легко було ставити підпис під Біловезькими угодами в грудні 1991 року, тому що «за ним стояла воля українців».

«Ми вважаємо, що з таких доленосних питань, які стосуються взагалі долі всієї країни, нам вкрай необхідно мати розуміння і консенсус в державі», – висловив свою позицію Стефанчук.

Як відомо, на цей час в Україні немає закону про проведення національного референдуму.

Нагадаємо, що вчора Володимир Зеленський випустив нове відеозвернення до своїх прихильників, в якому пообіцяв, що президент «вперше за 28 років» відвідає Конституційний суд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?