У Зеленського терміново попередили українців щодо Білорусі - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського терміново попередили українців щодо Білорусі - що сталося

У Зеленського терміново попередили українців щодо Білорусі - що сталося
Джерело:  online.ua

У Білорусі триває неспокійна ситуація на тлі протестних акцій, що почалися на тлі виборів 9 серпня. Український уряд у зв'язку з ризиками невідкладно звернувся до населення зі спеціальною заявою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

За словами дипломата, у Білорусі зберігається напруженість, на тлі якої відомство напередодні надало екстрені рекомендації українцям, які вже вимушено знаходяться на території республіки.

Таких осіб закликали до обережності та підвищеної уваги. Їм не слід відвідувати місця скупчення людей, не брати участь у протестних акціях через ризики побиття й затримання.

"Сьогодні МЗС видає нову рекомендацію громадянам України — утриматися від поїздок до республіки Білорусь до стабілізації ситуації та подальших оголошень", - додав Кулеба.

Нагадаємо, протести в Білорусі почалися ввечері у неділю, 9 серпня — коли закрилися виборчі дільниці. Вони тривають вже кілька днів і ночей підряд.

Згідно з офіційними даними, щонайменше одна людина загинула під час демонстрацій. Тисячі були затримані, а сотні отримали різноманітні травми. Силовики не цураються стріляти гумовими кулями, кидати в протестувальників світло-шумові гранати та лупцювати кийками ледь не випадкових перехожих.

Із закликом до припинення насильства виступили країни Євросоюзу, Сполучені Штати й Україна. Окремі держави навіть пригрозили режиму Олександра Лукашенка санкціями, якщо той намагатиметься й надалі таким чином узурпувати владу ще на кілька наступних років.

Як повідомляв ONLINE.UA, верховна комісарка ООН із прав людини Мішель Бачелет публічно розкритикувала та засудила дії команди білоруського лідера Олександра Лукашенка та силовиків під час протестів та мітингів у Білорусі. Окрім того, в Організації Об’єднаних Націй закликають звільнити затриманих під час протестів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?