У Зеленського відмовилися продати двері Офісу, розтрощені на мітингу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відмовилися продати двері Офісу, розтрощені на мітингу

У Зеленського відмовилися продати двері Офісу, розтрощені на мітингу
Джерело:  online.ua

Учасники одного з найгучніших мітингів на підтримку засудженого Сергія Стерненка розмалювали фасад Офісу президента України та потрощили вхідні двері. Пізніше ці ж самі розмальовані двері з’явилися в ефірі одного з українських телеканалів. Художня галерея після цього звернулася до президентського представництва з пропозицією про придбання двері як артоб'єкта. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Українську правду”.

За словами речниці президента Юлії Мендель, від такої ідеї в адміністрації відмовилися. На Банковій планують реставрувати двері, аби встановити їх назад - для економії коштів на ремонт.

“Пошкоджені двері Офісу президента сьогодні відправляють на реставрацію з метою економії коштів. Реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові. Офіс президента не буде віддавати жодні пошкоджені частини будівлі на будь-які виставки, оскільки не вважає ці речі об’єктами мистецтва, а ставиться до всіх пошкоджень як до доказів вандалізму”, - стверджує прессекретарка.

Вона зауважила, що всі особи нібито мають отримати покарання за цей акт вандалізму. Кожен громадянин України має право на протест, однак жодним мітингарям під ОПУ, згідно з її твердженням, “за 30 років незалежності не спадало на думку робити те, що сталося 20 березня”.

Нагадаємо, тоді сотні людей зібралися на акцію на підтримку Стерненка, якого судили в Одесі на 7-річне ув’язнення з конфіскацією половини майна разом ще з одним фігурантом кримінальної справи. Людей обурив вирок суду, який ґрунтувався на даних свідка, що навіть не з’явився на засіданні та через скандальність держслужбовця, який вів цей процес. Суддя прославився суперечливими рішеннями щодо однозначних порушників у минулому, а перед своїм приватним будинком встановив радянські пам’ятники Леніну та Сталіну.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські правоохоронні органи ініціювали друге кримінальне провадження за підсумками мітингу під будівлею київського Офісу президента, який відбувся на підтримку заарештованого Сергія Стерненка. Згідно з уточненням офіційних джерел, йдеться про справу щодо знищення або пошкодження майна на акції 20 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?