В Авакова звітували про другу справу після акції за Стерненка під ОП
Категорія
Політика
Дата публікації

В Авакова звітували про другу справу після акції за Стерненка під ОП

В Авакова звітували про другу справу після акції за Стерненка під ОП
Джерело:  online.ua

Українські правоохоронні органи ініціювали друге кримінальне провадження за підсумками мітингу під будівлею київського Офісу президента, який відбувся на підтримку заарештованого Сергія Стерненка. Згідно з уточненням офіційних джерел, йдеться про справу щодо знищення або пошкодження майна на акції ввечері у суботу, 20 березня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

“Слідчі столичної поліції за фактом подій під ОПУ розпочали ще одне кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України”, - говориться у заяві.

МВС уточнило, що не вважає події перед ОП акцією “мирного формату”.

“Попри те, що традиційно на місці проведення заходу працювали співробітники діалогу, учасники не реагували на їх заклики дотримуватися чинного законодавства. Адже організатори заздалегідь планували спровокувати зіткнення з правоохоронцями та, як наслідок, застосування сили при припиненні правопорушень”, - стверджують у відомстві.

Одночасно з тим у міністерстві відзначили відсутність жодних протистоянь — ані учасники, ані правоохоронці не зазнали травм чи інших ушкоджень. Єдиною шкодою від мітингу стало розмальовування, зокрема й образами на адресу політиків, фасаду президентської адміністрації.

“Кожен учасник заходу, який вчиняв протиправні дії, нестиме відповідальність, згідно із законом. Поліцейські за погодженням із процесуальними керівниками (прокурорами) вручили підозру одному з організаторів акції та уродженцю Вінниччини, який побив вікна у дверях адмінбудівлі. Найближчим часом повідомлення про підозру отримають ще кілька активних учасників акції”, - заявили у структурі Арсена Авакова.

Нагадаємо, поліція вже вручила підозру лідеру руху “Гонор” Сергію Філімонову разом з учасником руху Олексієм Білковським. Першого підозрюють у хуліганстві за 296 ч. 4 - “із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень”

Як повідомляв ONLINE.UA, дії протестувальників різко засудили члени президентської партії "Слуга народу". Вони закликали Раду зібратися на позачергове засідання, щоб негайно дати юридичну оцінку подіям, які відбулися на Банковій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?