У Раді ініціювали термінове засідання через події на Банковій
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді ініціювали термінове засідання через події на Банковій

У Раді ініціювали термінове засідання через події на Банковій
Джерело:  online.ua

Акція протесту на підтримку колишнього активіста одеського "Правого сектора" Сергія Стерненко, яка пройшла напередодні ввечері в Києві біля Офісу президента, закінчилася повним розгромом. Мітингувальники розмальовували фарбою стіни будівлі ОП образливими написами, побили скло і підпалили табличку "Президент України". Дії протестувальників різко засудили члени президентської партії "Слуга народу". Вони закликали Раду зібратися на позачергове засідання, щоб негайно дати юридичну оцінку подіям, які відбулися на Банковій. У партії вважають, що на засіданні також повинні бути присутніми правоохоронці і роздані завдання "конкретним" міністрам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт "Слуги народу", де 21 березня було опубліковано офіційну заяву нардепів.

"Ми ініціюємо проведення позачергового засідання Ради в найкоротші терміни за участю силовиків і прийняття постанови за оцінками даної події, з завданнями конкретним міністрам тощо. Чекаємо рішучі, кваліфіковані і безкомпромісні дії з боку правоохоронних органів щодо встановлення осіб ініціаторів і учасників актів вандалізму і залучення їх до відповідальності ", - йдеться в заяві фракції.

 Розгром біля Офісу президента в Києві (фото - president.gov.ua)

У фракції Слуга народу вимагають від правоохоронних органів негайно дати юридичну оцінку розгрому будівлі Офісу президента і притягнути до відповідальності хуліганів. Також там просять вивчити відео, що фіксують те, що сталося, щоб встановити, чи не було це "насильство і вандалізм реалізацією замовлення з боку тих чи інших політичних сил і фігур".

Розгром біля Офісу президента в Києві (фото - president.gov.ua)

У партії додали, що підтримують право громадян на мирний протест, оскільки це одне з головних проявів демократії, але категорично не сприймають спроби "підмінити цивілізоване висловлення незгоди з діями влади насильством, вандалізмом, наругою над символами нашої держави".

Як відомо, після подій на акції протесту в поліції відкрито кримінальне провадження. Воно пов'язане з нанесенням шкоди будівлі ОП. За протиправні дії затриманий один з учасників мітингу. Правопорушення кваліфіковано як хуліганство. Санкції статті передбачають до семи років позбавлення волі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Офіс президента показав наслідки і оцінив збиток після розгрому на акції протесту мінімум в 2 млн гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?