У Зеленського відповіли, чому хочуть скоротити Раду до 300 нардепів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відповіли, чому хочуть скоротити Раду до 300 нардепів

У Зеленського відповіли, чому хочуть скоротити Раду до 300 нардепів
Джерело:  censor.net.ua

Кількість народних депутатів Верховної Ради може бути скорочена до 300, щоб вона відповідала населенню України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Цензор.НЕТ".

За словами Федора Веніславського - представника президента у Конституційному суді, нардепи повинні відображати реальне населення.

"Є опосередковані статистичні дані, які дозволяють дійти висновку про реальну кількість населення України. Коли запроваджували цифру 450, було близько 50 мільйонів, зараз – приблизно 30, плюс-мінус. Тому пропорційна залежність зберігається", - пояснив посадовець.

Веніславський нагадав, що саме таку цифру у контексті членів парламенту обговорювали на тлі визвольної української боротьби на початку ХХ сторіччя.

Президент Володимир Зеленський звернувся з відповідною ініціативою до Ради 29 серпня. Законопроєкт також впроваджує пропорційну виборчу систему.

Як повідомляв ONLINE.UA, спікер парламенту Дмитро Разумков розкритикував народних депутатів за систематичні порушення правил поведінки у залі засідань. Йдеться про куріння Iqos та їжу. Також він пожартував про інші фізіологічні потреби, натякнувши на інцидент з Іллєю Ківою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?