У Зеленського відповіли, коли закінчиться конституційна криза
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського відповіли, коли закінчиться конституційна криза

У Зеленського відповіли, коли закінчиться конституційна криза
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського прогнозує, що конституційна криза в Україні триватиме ще декілька місяців, проте народні обранці планують остаточно її подолати. З такою гучною заявою виступив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко під час спільного з головою фракції Давидом Арахамією брифінгу 29 березня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт "СН".

"Конституційна криза розпочалася в той момент, коли Конституційний Суд почав ухвалювати політично вмотивовані рішення, про що навіть говорить частково Венеціанська комісія... В той момент, коли ці судді почали ухвалювати рішення не в інтересах українського народу, а в інтересах конкретних українських громадян - представників великого бізнесу... Ми з нею (кризою - ред) продовжуємо боротися і боротимемося до кінця, доки ми її не переможемо і суд знову не почне ухвалювати рішення в інтересах українського народу", - наголосив Олександр Корнієнко.

На переконання Давида Арахамії, "все так виглядає, що конституційна криза триватиме точно декілька місяців". Він також звернув увагу на те, що члени "Слуги народу" підтримують українського лідера Володимира Зеленського, який скасував укази президента-втікача Віктора Януковича про призначення суддями КС Олександра Тупицького й Олександра Касмініна.

Журналісти поцікавилися у політика, чому глава держави скасував два укази про призначення суддів. За словами Арахамії, це пов'язано з тим, що РНБО були застосовані санкції проти Віктора Януковича і тому "фактично багато документів, які він підписав, уже не мають достатньої легітимності".

Окрім того, він нагадав, що український парламент не заповнив своєї квоти в Конституційному Суді, на яку претендує народний депутат із фракції "Слуга народу" Ольга Совгиря.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, звільнення очільника КСУ Олександра Тупицького стало першим результатом аудиту указів колишнього президента-втікача Віктора Януковича. Цей крок уже пояснив український лідер Володимир Зеленський. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?