У Зеленського відповіли на критику закону про олігархів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського відповіли на критику закону про олігархів

У Зеленського відповіли на критику закону про олігархів
Джерело:  online.ua

У президентській партії "Слуга народу" попередили, що процедура прийняття законопроєкту про олігархів у Верховній Раді буде нелегкою, оскільки він незручний окремим політикам і бізнесменам. У правлячій партії запевняють, що готують ще не менше 7 законопроєктів, щоб олігархи більше ніколи не змогли впливати на всю країну заради своїх інтересів.

Джерело: пресслужба політсили

Глава фракції Слуга народу в парламенті Давид Арахамія вважає, що реакція деяких політиків і бізнесменів на законопроєкт свідчить про те, що він незручний олігархам.

"Ми всі побачили першу реакцію - впливові політичні діячі почали несамовито дискредитувати спроби президента позбавити Україну олігархічного впливу. Деякі домовилися вже до того, що олігархи - мало не основа демократії в країні. Але хто, як не олігархи, підтримували Януковича свого часу? Влада Януковича була вищим виявом олігархічної моделі в українській політиці. Всі бачили, чим це закінчилося ", - заявив нардеп.

Він переконаний, що до законопроєкту про олігархів подадуть тисячі правок і альтернативних законів, але запевнив, що депутати парламентської більшості з цим впораються.

"Упевнений, що ми побачимо тисячі поправок до законопроекту. Кожен депутат і кожна фракція захочуть додати щось своє. Можуть бути і альтернативні законопроекти. Але в кінці ми пройдемо цей шлях і приймемо цей важливий закон", - додав Арахамія.

Чому РНБО доручили сформувати реєстр олігархів

Народний депутат від "Слуги народу", глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в свою чергу пояснив, почиему саме РНБО доручили сформувати реєстр олігархів. Як зазначив Гетманцев, проблема олігархічної економіки і впливу олігархату на неї настільки масштабна, що загрожує національній безпеці нашої держави, тому формування реєстру олігархів вирішено створювати на рівні Ради національної безпеки і оборони.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що не РНБО має визначати олігархів, а окремий орган, оскільки може виникнути конфлікт інтересів. Він нагадав, що РНБО працює як дорадчий, консультативний та координаційний орган - йому не властива функція відносити громадян до будь-яких категорій. Разумков також звертає увагу на те, що в Раду нацбезпеки України входять президент, спікер Ради та інші високопоставлені особи, і будь-який з них, хто гіпотетично пов'язаний з будь-яким з оліграхів, навряд чи погодиться внести його в список.

Додаткові закони про олігархів

Народна депутатка від "Слуги народу", заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформполітики Євгенія Кравчук розповіла, що крім вже переданого в Раду президентського законопроєкту про деолігархізацію, планується прийняття ще низки документів щодо українських олігархів - не менше 7 додаткових законопроєктів.

"Це антимонопольне законодавство, зміни в закон про політичну партію, очевидно, буде пакет законів великий. Є рішення, готуються в процесі. Це нормально", - анонсувала Кравчук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?