У Зеленського відповіли на скандал навколо бесіди Кравчука з ватажком ОРДЛО на росТВ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відповіли на скандал навколо бесіди Кравчука з ватажком ОРДЛО на росТВ

У Зеленського відповіли на скандал навколо бесіди Кравчука з ватажком ОРДЛО на росТВ
Джерело:  online.ua

Кілька днів тому глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук взяв участь у токшоу пропагандистського російського каналу, в якому також брав участь призначений Кремлем ватажок бойовиків так званої "ДНР" Денис Пушилін. Представник України в переговорному процесі по Донбасу вступив в дискусію з ватажком ОРДЛО, коли останній відверто заявив про намір поступово інтегрувати окуповані території в Росію. Після цього ефіру і бесіди Кравчука з Пушиліним виник скандал. Деякі представники української громадськості звинуватили Кравчука в тому, що він нібито "легітимізує" так звані "ЛНР" і "ДНР". У МЗС України вже відреагували на ситуацію. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що історичний статус Кравчука дозволяє йому робити більше, ніж іншим чиновникам, в тому числі з'являтися в різних ефірах. Він підкреслив, що Кравчук дуже гідно представляє Україну в ТКГ і питань до його патріотичності та принциповості бути не може. З таким коментарем Кулеба виступив на спільній пресконференції зі своїм колегою з Словацької Республіки Іваном Корчоком, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС України.

"Кравчук є першим президентом України. Можу вам сказати, що він гідно представляє українські інтереси в ТКГ. Тому питань до його принциповості і патріотичної позиції бути не може. Але його історичний статус дозволяє йому робити трохи більше, ніж іншим посадовцям. У тому числі під час його участі в різних телеефірах ", - пояснив ситуацію міністр.

Як відомо, Кравчук брав участь в токшоу на пропагандистському російському каналі 15 лютого. В ефір підключили ватажка терористичний організації "ДНР" Пушиліна і Кравчук кілька хвилин поговорив з ним після того, як ватажок бойовиків розповів про доктрину "Русский Донбас" і бажанні приєднати ОРДЛО до Росії. Після цього ефіру Кравчук констатував, що домовитися з Росією по Донбасу практично неможливо. Він вважає, що потрібно дивитися правді в очі і не думати, що щось може змінитися найближчим часом, а також відповідати на всі обстріли бойовиків в зоні ООС, не спостерігаючи як вони вбивають українських захисників.

Нагадаємо, кілька тижнів тому в окупованому Донецьку пройшов так званий форум за участю, в тому числі, російських політиків і пропагандистів. На форумі ухвалили доктрину "Русский Донбас", яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей України та приєднання їх до Росії. У Кремлі, до речі, відмовилися від цього "документа" і заявили, що Путін не збирається включати Донбас до складу Росії. При цьому спікер Кремля Дмитро Пєсков підкреслив, що РФ "займає послідовну і відповідальну позицію щодо захисту російськомовного населення Донбасу і продовжить захищати російських".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського заявили, що Путін вже прийняв рішення по Донбасу і за цим рішенням піде неминуче загострення в зоні ООС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?